Lucien Ceder

Officiële NBB-trainer & NBB-scheidsrechter

Vele manen geleden ben ik (voornamelijk) als junior bokser actief geweest. Dit was nog voordat de kappen werden ingevoerd en voordat ook vrouwen wedstrijden boksten (ja, zo lang geleden). Na de militaire dienstplicht raakte de bokssport op de achtergrond en had maatschappelijke ontwikkeling de focus (opleidingen, werken, huisje-boompje-beestje…). Met hardlopen en fietsen hield ik mijn lichaam in een redelijke conditie. Toen ik op een dag langs mijn oude boksschool (Houwaart) kwam, besloot ik om er een kopje koffie te gaan nuttigen en eens te zien of er nog mensen van vroeger aanwezig waren. Dat was het geval.

Ik werd onmiddellijk herkend en dat terwijl ik er heel lang niet meer geweest was. Onder het genot van een aantal kopjes koffie werden oude verhalen uit de doos gehaald. Het was ouderwets gezellig. Na het ‘proeven’ van de typische bokssfeer raakte ik weer besmet met het virus en besloot om één keer in de week te gaan trainen. Dit werd al gauw twee keer in de week en ik kreeg er steeds meer plezier in. Omdat ik nieuwe boksers hielp en corrigeerde, werd mij gevraagd om een training over te nemen, toen de hoofdtrainer (Barend Spaan) een keer afwezig was. Dit werden al gauw meer trainingen.

Ik vond het leuk om trainingen te geven en kreeg leuke reacties van de pupillen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe opleiding bij de NBB zou worden gegeven voor instructeur/trainer/coach, besloot ik mij hiervoor in te schrijven. Een onderdeel van deze tweejarige opleiding is het stage lopen onder begeleiding van een ervaren trainer/coach. Zo kwam ik bij boksschool Prinsenhof terecht. Na mijn stage werd ik gevraagd om één avond in de week les te geven. Dit leek me een leuke, nieuwe uitdaging. Boksschool Prinsenhof werd opgedoekt en opgevolgd door LVBoxing. LVBoxing is aangesloten bij de NBB en begint ondertussen steeds meer te groeien; zowel qua leden als op organisatorisch gebied. Het is mooi om dit van nabij mee te maken.

De doelstelling van het bestuur en de trainers van LVBoxing is om van de vereniging een toonaangevende school in de regio Haaglanden te maken. Inmiddels ben ik officieel gelicenseerd trainer/coach van de NBB en zijn we druk bezig om de contouren te leggen voor de doelstelling. Daarnaast zijn we ook druk doende om de leden te helpen bij hun doelstellingen, bijvoorbeeld ‘fitter worden’, ‘afvallen’ of ‘wedstrijden boksen’.

Het lesgeven heeft me een aantal bijnamen opgeleverd: ‘De beul uit Leusden’, ‘Mister Burpee’ en ‘de Lucienator’.

Als je wil weten waarom, kom dan een keer meetrainen!

Wil je ook les krijgen van deze topper?

Je kan vrijblijvend een week lang gratis trainen!