RICK

Ex-militair en enthousiast budosportfanaat

Mijn eerste ervaring met de vechtsport, eigenlijk de verzamelnaam voor de diverse nieuwe en oude budo(vecht)sporten en krachtsporten, was op mijn vijfde levensjaar. Jarenlang heb ik judo en taekwondo beoefend en op mijn vijftiende kwam ik ook in aanraking met de bokssport. Ik heb o.a. getraind bij boksschool Kristalijn, boksschool Morgenstond en de Haagse Directe te Den Haag.

Mede door mijn militaire carrière vanaf mijn 18e jaar was ik niet in staat om het gewone verenigingsleven te continueren. Het boksen daarentegen kon ik volop doen binnen Defensie en later ook binnen mijn andere functies bij Justitie en de politie. Als voormalig onderofficier instructeur bij Defensie en als voormalig lid van diverse specialistische aanhoudings- en beveiligingseenheden binnen de Rijksoverheid heb ik de mogelijkheid gehad om de bokssport te blijven beoefenen en mijzelf ook naar een hoger niveau te brengen.

Vanaf 2007 heb ik als trainer kick- en Muay Thaiboksen op twee avonden in de week lesgegeven bij een sportschool in Leidschendam. In 2009 was ik zover dat ik mijn eigen budosportschool Ronin Gym heb opgericht. Omdat ik vind dat je jezelf als trainer ook moet blijven ontwikkelen en verbeteren, trainde ik regelmatig mee met Prinsenhof Boxing o.l.v. Harry van der Hulst. Hierna kwam ik al snel in contact met Nabil Sadeqi. Gezien het goede contact met Nabil en andere boksers bij Prinsenhof Boxing, besloten Nabil en ik onze scholen te verenigen binnen LV-Boxing. Mijn visie op het lesgeven in de bokssport is de volgende:

Het beoefenen van de bokssport is gebaseerd op respect, passie, hard werken en een volledige beheersing van lichaam en geest.

Je leert de discipline, de planning, de techniek en de kracht om jezelf te veranderen en een positieve vooruitgang te creëren, zowel mentaal als fysiek.

De basis van het boksen is het begrijpen van de technieken en ze eigen maken.

Samen met het voornoemde geeft het bij volledige inzet een positieve beweging die als een stabiele factor door je hele leven zal lopen.

Wil je ook les krijgen van deze topper?

Je kan vrijblijvend een week lang gratis trainen!